KEPPARIKISAT KAAKAMOSSA 1.10 TULOKSET

 

Jo perinteisesti ensimmäistä kertaa järjestetyt Keppihevosesteratsastuskisat eli Kepparit käytiin syksyisessä säässä Pajarin tallilla lauantaina 1.10.2006. Ratamestarina toimivat Heppakerhon omat sisäpiirityypit, joten asiantuntemusta on enemmän kuin ratamestari Katalla, sillä heitä on enemmän. Tuomarina toimi Paula Kiuru.

 

Luokka I oli ristikkoluokka, avoin kaikille. Voiton vei odotetusti Krista Kuusela Kanelin Samsonilla. Toiseksi tuli tiukasti Tiia Kanto Kanelin Haisulilla. Jaetulle kolmannelle sijalle jäivät Heidi Peltonen Kanelin Kasviksella ja Camilla Ollitervo niin ikään myös Kanelin Kasviksella. Meri Koivuniemi Kanelin Haisulilla jouduttiin hylkäämään väärän radan vuoksi.

 

Luokka II oli 40 cm, jonka Meri Koivuniemi voitti Kanelin Haisulilla sisuunnuttuaan niin älyttömästi ensimmäisen luokan hylkäyksestä. Toiseksi jäi Krista Kuusela Samsonilla, vaikka yritti kepittää Merin aikaa ihan täysillä. Camilla Kasviksella tuli toiseksi ja Heidi Kasviksella jakoivat muut sijoitukset. Tiia Kanto Haisulilla joutui keskeyttämään, koska se hyytyi ihan maitohapoille kesken luokan.

 

Luokassa III 50 cm pärjäsivät yllättävästi alkuluokat levännyt ratsukko Tiia Roivainen Kanelin Haisulilla huippuajassa 16 sekuntia, joten Heidi ja Camilla joutuivat jakamaan toisen sijan. Neljänneksi sijoittui Tiia Kanto Haisulilla. Meri joutui keskeyttämään eläinsuojelullisista syistä Haisulilla, koska se ontui jo verryttelyssä ja liikkui radalla epäpuhtaasti.

 

Luokka IV oli Heppakerho Grand Prix 60cm. PitkäsäärinenTiia Roivainen sai Haisulin suorastaan lentämään ja nappasi ykkössijan ennen jaetulle kakkossijalle jääneitä Tiia Haisulilla ja Camilla Kasviksella. Olisikohan Haisulin takakaviossa ollut vain käpyvika tai laiskamato edellisessä luokassa? Merin ratsastama Haisuli ja Heidin ratsastama Kasvis ottivat muut sijoitukset.

 

Mainittakoon, että keppariratsastuksessa samalla ponilla voi mennä vaikka sata ratsastajaa, sillä keppariratsastus on ainoastaan ratsastajaa äärimmäisen fyysisesti kuluttava esteratsastuslaji. Siinä sitä onkin ratsastajalla tekemistä, että saa kepparin takajalat avautumaan ja kunnolla pomppuun. Lisäksi suunnannäyttäminen, ohjalla asettaminen ja avaaminen on erityisen vaikeaa keppihevosella, sillä ne ovat rodultaan hyvin puupäisiä ja jäykkiä kaulaltaan. Niiden luonne on kuitenkin hyvin jalopuinen.

 

Kuuluisa Kanelin –keppihevoskasvattamo sijaitsee toimittajan saamien tietojen mukaan Tornion Kirkonmäeltä 15 kilometriä Aapajoelle päin, punaisesta postilaatikosta 100 m vasemmalle. Kanelin on kasvattanut englantilaistyyppistä keppihevosta jo vuodesta 1918. Menestyksekkään jalostuksen perustana on ollut vanha venäläinen tammalinja, jota on vahvistettu kahdellakin englantilaisella orilinjalla.

 

Toimittajan huomautus: menin tuloksia saadessani ihan sekaisin Kanelin –kasvattajanimeä kantavista keppariponeista, joten voi olla, että joku tytöistä ratsasti sittenkin Kasviksella, vaikka kirjoitin nimeksi Haisuli jne. Toimitus pahoittelee virhettä, mutta jatkossa voitte lähettää Heppakerhon tulokset valmiiksi sähköisessä muodossa tänne MeLaRa:n juttu-, pakina- ja tulospalveluun seijah.salomaki@pp.inet.fi, että virhemarginaali pienenee, kiitos!

 

Valitettavasti kisoista ei voitu ottaa kuvia, sillä Kanelin Kasvis pääsi irti ensimmäisen luokan verryttelyn aikana ja astui kameran päälle.

- Seija Salomäki, MeLaRa-