Meri-Lapin Ratsastajien kisakausi päättyi Cup-finaaliin

 

MeLaRa:n kisakausi päättyi viikonloppuna 2.-3.12.2006 Meri-Lapin Hevospalvelun maneesissa ratsastettuun MeLaRa Cup-finaaliin, jossa ratsukoilla oli mahdollisuus kartuttaa pistetiliään puolitoistakertaisilla pisteillä. Viikonlopun aikana kilpailtiin sekä este- että kouluratsastuksessa. Pitkä kisakausi ja halliolosuhteet tekivät monelle ratsukolle kepposet, mutta tunnelma oli mitä mainioin ja hymy monella herkässä.

 

Viikonloppuna kottikärryllisen mainetta niitti esteratsukko Taina Kaasila/Königin’s Kanonade, joka voitti luokan 85cm ja päivän pääluokan 105cm. Jännittävän pääluokan lopputulos ratkesi viime metreillä, sillä kaikki uusinnassa ratsastaneet hankkivat itselleen virhepisteitä. Toiseksi sijoittuneen Orajärven/Ruskelan Filadelfia kohtaloksi koitui ylimääräinen voltti epäonnistuneen nopean tien takia ja Pajarille/Hoffman taktikoidusti rauhallisen ratsastuksen jälkeen pudotus viimeisellä esteellä. Voitot varmistivat samalla Kaasilan voiton MeLaRa Este Cupissa, jonka toinen sija meni Lotta Hyttiselle/Misty IV ja kolmas sija harvakseltaan kotona kilpailemaan ehtineelle Anna-Elisa Orajärvelle ponillaan Ruskelan Filadelfia.

 

Perusasioiden hiominen syksyn estevalmennuksissa tuotti monelle junnuratsastajalle tulosta. Luokassa I 45cm ensimmäiseen voittoon pääsi ratsukko Henri Paldanius konkarilla Chinook. Vaikka voittoon ei Joona Saukonoja/Lone II luokassa II 65cm tällä kertaa yltänytkään, oli Joonan tyyliratsastus perusradalla upeaa katseltavaa – toivottavasti joku ehti videoida sen kaikille opiksi...

 

Kouluratsastuksen finaalissa ratsastettiin neljä luokkaa. Ilahduttavaa kehitystä oli tapahtunut monelle ratsukolla syksyn aikana, mutta erityisesti perusmerkkiluokan voittaja junnu Tiia Kanto väläytti osaamistaan ihan oikeasti ratsastamalla Tiffanyllä mm. hienoja ravipätkiä.

 

Sunnuntain voitokkain oli B-merkin ja pääluokan A-merkin voitot käärinyt Katariina Pajari/Hoffman. Pääluokan toinen sija meni Seija Salomäelle/Oscar Balloo ja jaettu kolmas sija Elisa Lääkkölälle/MLH Roman ja perinteisesti kansainvälistä tunnelmaa seurakisoihimme tuoneelle  Haparanda Ryttaren Lena Hannulle/Blake. Pajari näin ollen voitti ylivoimaisesti myös Koulu Cupin ja kuitaten siinä myös kolmossijan ruunalla Rampal. Kakkossijan hän kuitenkin jätti ratsukolle Ilona Ylivallo/Shalice.

 

Tulokset www.melarat.net

 

-         Seija Salomäki, MeLaRa-

-         kuva ©Kyösti Pajari/Estecup-kolmikko: Kuvassa vas. Lotta Hyttinen (II) , kesk. voittaja Taina Kaasila, oik. Anna-Elisa Orajärvi (III).