MeLaRa seuratason esteratsastuskilpailut 29.7.2006

Vauhtia ja vohveleita

MeLaRa tarjosi jäsenilleen ja vierailleen urheilullisen kesäviikonlopun; lauantaina oli mahdollisuus "verrytellä" seuraestekisassa ja sunnuntaina tarjolla oli aluetason kouluratsastuskilpailut.

Lauantain I-luokassa 40 cm A.1.0 oli aito ja hellyyttävä tunnelma pikkujunnujen ansiosta, joille on jo saavutus muistaa rata vatsaa vääntävästä, suuresta jännityksestä huolimatta. Tällä kertaa päällimmäiseksi jäi mieleen vasta 7-vuotiaan Lotta Alapekkalan suoritus Elbellä (MeLaRa). Lotta kun potkaisi päättäväisesti pikkujaloillaan, niin kyllähän se Elbekin kääntyi! Upeita suorituksia Lotta ja kumppanit juhlivat vohvelilla, hillolla ja kermavaahdolla. Niin sitä pitää!

Luokan II 60 cm voitto meni huimasti kehittyneelle ratsukolle Lotta Hyttinen-Misty IV (MeLaRa). Joona Saukonoja veteraanilla Taziola (MeLaRa) kirivät toiseksi noin 8 sekunnin erolla.

Luokassa III 75 cm nähtiin jo enemmän vääntöä, kun Hoskari, Hietala, Hyttinen ja Juopperi kaikki taikinoivat itsensä kahden sekunnin sisään. Voitto meni tiukasti Ida Hoskarille-Dinat (LUR) Henna Hietalan - Babek (RUSKA) saadessa kakkossijan. Monen ratsukon kohtaloksi koitui tälläkin kertaa kaarevan tien jälkeen 5A-B sarja, kun kuski unohti kääntää sille ajoissa ja ongelmia syntyi sarjalla tai heti sen jälkeen.

No niin, sitten päästiin itse asiaan luokassa IV 95 cm, jonka voiton MeLaRa:n Anna-Elisa Orajärvi ja Ruskelan Filadelfia kävivät verryttelemässä itselleen. Taina Kaasila/Königin's Kanonade (MeLaRa) yritti nokittaa, mutta eroa jäi kuitenkin 1,5 sekuntia voittajaan. Tässä luokassa ei siis kannattanut jäädä pottuja keittelemään, sillä sijoittuminen vaati tuplanollaa ja toisen vaiheen reilusti alle 40 sekunnin tulosta. Lähtöjä luokassa oli jopa 25, joten moni on kesän aikana noussut kilpailemaan sarjaa ylemmäs ja tyytyi fiilistelemään siistillä suorituksella.

Päivän viimeisen luokan 105 cm AM3 voitto meni myös Anna-Elisa Orajärvelle ja "Fifille". Muistatteko aikaa, kun piti henkeään pidätellen katsella Pikku-Ankun ratsastusta? Onneksi ne ajat ovat ohitse (huh..) ja saimme pitkästä aikaa nähdä Ankun upeaa kilparatsastusta kotikentällä. Toiseksi sijoittui tiukasti tallikaveri Essi Koskinen - Ever Toulouse (RCCP-S), jonka aika ei ihan riittänyt tälle nopealle poniratsukolle.

Kisojen jälkeen oli mahdollisuus hypätä 130 cm rataa, jota yleisökin jäi katsomaan. Tuomareina toimivat Anna Tuovinen, Maija Kärkkäinen ja ehti se Katariina Pajarikin (ratamestaroinnin lisäksi) puhaltamaan pilliin, joten kiitokset heille. Kiitos kaikille kisaajille, talkooporukalle ja Meri-Lapin Hevospalvelulle! Hevossoppi lahjoitti luokkien palkinnot - suuret kiitoksemme!

Tulokset ja MeLaRa estecup-tilanne www.melarat.net

- Seija Salomäki, MeLaRa-