MeLaRa Este-Cup 10.6.06 Torniossa

 

MeLaRa Cupin estekilpailujen ensimmäinen osakilpailu ratsastettiin lauantaina Pajarin tallilla Kaakamossa. MeLaRa:n ajatuksena oli järjestää ”pienet” seurakisat omalle esteporukalle ja vakiovieraillensa, mutta kävi kuten yleensä käy: Pajarin tallin piha oli iloiseksi yllätykseksi täynnä innokkaita kisaratsukoita kuin sisällissotaan lähtijöitä. Lähtöjä nähtiin reilusti yli sata päivän aikana.

 

Ristikkorataan luokka 1 riittää aina kisaharjoittelijoita; joku treenaa hevostaan ja taas toisen hevosen kuski tarvitsee rutiinia. Hienoa, siitä se lähtee!

 

Luokassa 2 mentiin vauhdilla, kun RUSKA:n kaksikko Henna Hietala ja ruusukehai V.V. Jam vievät voiton Rovaniemelle ennen Jannika Varosta/Amalur Amalia (LUR) ja Meri Heikkilää/Diamonia (MeLaRa).

 

Ventti-Valtteri oli iskussa luokassa 3; (70-80) kuskinaan Eveliina Talvensaari, sillä voitto tuli sekunnin erolla muuhun sijoittuneiden porukkaan. Parhaiten pistivät kampoihin Ida Hoskari/Dinant, Mira Matinlompolo/Chinook ja Lotta Hyttinen/Misty IV. Voitto ei kuitenkaan ollut päivän erikoistarjous, sillä lähtijöitä luokassa oli yli 30.

 

Talven aikana alkaa monen ratsukon uusi yhteistyö ja ensimmäiset kisat voivat olla myös menestys. Ainakaan yllätys se ei ollut ratsukolle Loviisa Mällinen/Kastell’s Rothman (MeLaRa), jotka päättäväisesti lähtivät voittamaan luokan 4/ 90cm ja näin myös kävi. Voitto vaatikin kovaa asennetta, sillä tässä timmissä joukossa oli päihittämistä: Hoskari, Varonen, Tapani, Kärkkäinen, Hyttinen ja Broas saivat muut sijoitukset.

 

Taina Kaasila (MeLaRa) kävi lämmittelemässä luokan neljä hevosilla Pomera & Königin’s Kanonade, ja vei sitten ”julmasti” näillä tykeillä kaksoisvoiton luokassa 5/100 cm ennen niin ikään myös MeLaRa:n Hanna-Leena Kärkkäistä/Kaamos.

 

Kisaviikonlopun aikana jaettiin myös jo perinteisesti toisen kerran Heppakerhon MeLaRa Maurus Palkinto, joka juhlallisesti luovutettiin lauantaina Sonja Pitkäselle ja Piia Pekkalalle. Vuoden Teini – palkinnon sai Mira Matinlompolo. Heppakerhon Piirustuskilpailun voittajaksi nettikansa äänesti Heidi Peltosen työn ja kaikki osallistuneet saivat tietenkin kunniakirjan. Hellyttävä näky olikin piirustuskilpailijoiden kunniakierros oikeaan sunnuntaisella koulukentällä… Onnea kaikille voittajille ja sijoittuneille! Kauniita töitä tullaan näkemään Pajarin tallin tiloissa.

 

Kiitokset kaikille kisaajille ja kisatoimihenkilöille.

Tulokset www.melarat.net

 

 

-Seija Salomäki, MeLaRa-