MeLaRa:n Koulu-Cup 11.6. Torniossa

 

 

MeLaRa:n jäsenille tarkoitettu MeLaRa Cup’in kouluratsastuksen ensimmäinen osakilpailu ratsastettiin Pajarin tallilla Kaakamossa sunnuntaina. Luokat ovat avoimia kaikkien seurojen jäsenille ja päivän viidestä luokasta neljä voittoa meni tällä kertaa muiden seurojen edustajille: Riikka Järnfors (LUR), Päivi Tolonen (KiuRa:n edustaja voitokkaalla kesälomamatkallaan…) ja Suvi Kapraali (RoUr) veivät ansaitusti sinivalkoiset ruusukkeet.

 

Tuomari Leeni Hirsivaaralla oli käytössään hyvin laaja pisteskaala, mikä kouluratsastuksessa onkin suositeltavaa. Voittajat ja sijoittuneiden kärki erottuivat kuitenkin joka luokassa selkeästi. 

 

Raviohjelman sijoitukset menivät kaksoisvoitolla Riikka Järnforsille ja kolmanneksi sijoittui RoUr:n Satu Vesa Meri-Velillä, jotka sijoittautuvat myös He C-luokassa. Eniten MeLaRa Cup-pisteitä keräsivät Ilona Ylivallo hevosella Shalice He C-luokan voitolla ja sijoituksella K.N. Special -luokassa. Saana Koivupalo/Prins Olger nappasi pisteitä kahdesta sijoituksesta He C- ja He B:0 –luokista.

 

Vasta 15-vuotiaan Elisa Lääkkölän ahkera valmentautuminen toi tulosta; toinen sija K.N. Specialissa hevosella Roman oli todella positiivinen yllätys, sillä taakse jäi monta kokeneempaa ratsukkoa, vaikka Päivi Tolonen/Quido vetikin voittopisteet tyylillä kotiin.

 

Rovaniemen Urheiluratsastajien Suvi Kapraali Obsessionilla tyylitteli voiton He B:0-luokassa ja A-merkissä tiukan kakkossijan. Suvin kakkossija ja MeLaRa:n Seija Salomäen/Oscar Balloon kolmas sija olivat kelpo suorituksia, sillä voittaja Päivi Tolosen upealiikkeinen Quido ihastutti tuomarin lisäksi myös yleisöä olemuksellaan. Kisajärjestäjiä ilahdutti A-luokan lähtijöiden määrä, joka on seurakisoissa vähintään kaksinkertaistunut vuoden aikana.

 

Leppoisa tunnelma ja lämmin aurinkoinen sää tekivät sunnuntain kisapäivästä nautittavan. Ratsukoita ilmoittautui koulukisoihin noin 60; olisiko ajankohta ollut tällä kertaa mainio?  Kilpailijoissa oli ilahduttavasti myös MeLaRa:n aikuisia (täti)ratsastajia, jotka ovat nelikymppisinä innostuneet kilpailemaan ja sitä kautta mittaamaan kehitystään. Ja ei mitään turhia tätejä lainkaan! Nauru ja hymy olivat muutenkin monella herkässä kaksipäiväisen kisaviikonlopun jälkeen. Uusia ideoita poiki: jouhenselvitysainetta voi käyttää myös epäselvän kouluradan selvittämiseen, ja jäämme odottamaan sitä luvattua MeLaRa -letityspalvelua…

 

Kiitokset kilpailijoille, Leeni Hirsivaaralle ja kaikille kisajärjestelyihin osallistuneille!

tulokset www.melarat.net

 

-Seija Salomäki, MeLaRa-