MeLaRa:n pikkujoulua juhlittiin kirpeässä pakkassäässä 10.12.

 

Meri-Lapin Ratsastajien tapahtumat ovat aina suosittuja ja myös vauhdikkaassa pikkujoulussa Tornion Kaakamossa oli noin 90 iloista jäsentä.  Heppakerholaiset olivat koonneet ohjelmaa moneksi tunniksi, joten meillä tontuilla olikin tekemistä suuren juhlakansan ohjaamisessa.

 

Pikkujoulu alkoi Heppakerhon Lucia-kulkueella. Kynttilöiden valaisema tallitie ohjasi tallipihaan kauniit Lucia-neidot ratsuineen hiljaisuuden vallitessa. Tunnelma oli harras neitojen valkoisten asujen ja kynttiläkruunujen hohtaessa, hevosten astellessa tyynesti (mistäs nuo tiesivät, että nyt täytyy näyttää arvokkaalta?).

 

Heppakerholaiset olivat suunnitelleet upean katrilliesityksen ohjaajansa Paula Kiurun kanssa. Tallissa alkoi armoton kuhina, kun odotetun katrilliesityksen viime hetken silaukset tehtiin ja ryhmä oli valmis debyyttiin. Kahdestatoista tunti- ja yksityishevosesta koostuva katrilliesitys jännitti yleisöä vähintään yhtä paljon kuin ratsastajia, joista monelle esiintyminen oli ensimmäinen kerta.  Ohjelma oli samalla hilpeä pukukilpailu. Ratsastajat olivat nähneet todella vaivaa säihkyvien ja humorististen asujen suunnittelussa ja hevosten somistamisessa. Esitys oli arvatenkin vauhdikas; sen jälkeen kentältä kerättiin poneilta irronneita siankärsiä ja poronsarvia. Tuomaristo palkitsi Parhaan Asun palkinnolla ponin Kasper ratsastajanaan Krista Kuusela, joka myös hallitsi upeasti kuuman poninsa. Lisäksi Katariina Pajarin antamat Tsemppipalkinnot saivat Miia Hohtari Tattiksella ja Tiia Kanto Ekillä.

 

Talli ja hevosten karsinat oli koristeltu mielikuvituksen kera ja tallikäytävälle katettu runsas herkkupöytä, kun siirryimme talliin jakamaan vuoden diplomit ja palkinnot, joita MeLaRa jakaa runsaasti aina tilaisuuden tullen. MeLaRa palkitsi Vuoden Webmaster –yllätyspalkinnolla nettisivujamme ylläpitävän Paavo Pyrhösen, joka ammattitaidolla jopa pelastaa viestejä bittitaivaasta ja päivittää sivut pyynnöstä kymmenessä minuutissa. Vuoden Tallitonttu on tänä jouluna Tiia Alaperä, joka ahkerana, ystävällisenä ja mukavana ihmisenä on ilo kohdata tallikäytävällä. Lisäksi diplomin valmennustuen kera saivat kansallisista ja aluekisoista ranking-pisteitä keränneet ratsastajat: Anna-Elisa Orajärvi/Ruskelan Filadelfia (77,5 p), Taina Kaasila/Königin’s Kanonade (10 p), Seija Salomäki/Oscar Balloo (4 p) ja Jonna Viita/Comet Golden Heart (2 p). Kaunein Joulukarsina –palkinnon sai Mira Matinlompolo/Chinook. Vuoden Yksäriksi valitsi Katariina Pajari hevosen Tuli-Valtteri (ikiliikkuja, eläkeläinen e.v.p. Lalli), joka ei sikaile karsinassa, syö kaikki ruokansa ja kulkee reippaasti tarhaan ja takaisin…

 

Joulupukin porot olivat sairastuneet amerikkalaiseen poroinfluenssaan, joten illan odotetuin vieras Joulupukki saapui mönkijällä. Lahjoja riitti tietenkin kaikille. Herkkupöydästä jäi vielä naposteltavaa ja kahvia meille aikuisille, joten vietimme rauhallisen hetken tallituvassa. Huh! Sillä aikaa herkuista vauhtia saaneet nuoremmat saivat purkaa energiaansa heppakerhon esteradalla (ilman hevosia tällä kertaa, kiitos). Niin, ja seuraavan pikkujoulun ohjelmasta vastaa sitten TENA -ryhmä, joten vauhtia on taas tiedossa..

 

Kiitokset kaikille juhlajärjestelyihin osallistuneille &

Hyvää Joulua ja Vauhdikasta Uutta Vuotta 2006!

 

-Seija Salomäki-