• Meri-Lapin Ratsastajat • Meri-Lapin Hevospalvelu • Valokuvia sivulle • Webmaster •

Pikkujoulun 11.12.2004 kuvasatoa

Hei helinää huisketta vilinää kuisketta pienten tonttujen, oli aika tullut juhlia ja massut herkuilla täyttää. Pöytä täyttyikin nyyttikestiherkuista - löytyi torttuja, pasteijoita, keksejä, pipareita, karkkeja, sipsejä, limskaa, glögiä, soppaa ja ihanaa riisipuuroa (suurkiitokset uutteralle Riitalle). Talli oli koristeltu hevosille mieleisillä koristeilla - omenoilla ja havuilla - illan myötä myös ne katosivat parempiin masuihin.

Aluksi jaoimme seuramme puolesta diplomit ja lahjakortit valmennuksiin, uutterasti talkoilleille Hanna-Leena "Käkkyrä" Kärkkäiselle ja Taina "Taiski" Kaasilalle. Seura muisti myös kilpailijoita kertyneistä rankingpisteistä valmennuseuroin.

Kun diplomit oli jaettu ja puurot syöty, kuului vaimeata helinää. Menimme sitä porukalla pihalle kuulostelemaan ja niinhän sieltä Joulupukki tonttutyttöineen ja ponin näköisineen "poroineen" saapui pihaan. Joulupukki kertoi haastattelussa että oli saanut Komi-poron tuuraamaan Petteri-poroa, kun Petterin työt alkavat vasta 24.12. klo 00.00 ja sen täytyy kerätä voimia siihen asti. Pukki kyseli lapsilta että kuinkas kilttinä on muistettu olla ja mitä lahjoja oli toiveissa. Samalla pukki jakoi jokaiselle lapselle pienen joululahjan. Kun lahjat oli jaettu ja kuulumiset kyselty, oli pukin aika palata muorin viereen lepäilemään ja keräämään voimia H-hetkeen. Vilkuttaessa ja Komi-porolla ajaessaan pukki lupaili vierailla jouluaattona monen MeLaRa:n jäsenen kotona lahjoja tuomassa.

Pukin vierailun jälkeen Piia ja Ventti-Valtteri näyttivät ja kertoivat meille Western-ratsastuksen saloja. Samalla juniori-porukka oli roudannut kentälle esteradan valmiiksi illan viimeiseen kilpailuun. Radalla oli 7 estettä, joista yksi oli sarjaeste (este nro 5a, 5b). Luokkia oli kolme; alle 5 -vuotiaat, 5-11 -vuotiaat ja yli 11 -vuotiaat, Tena-leidi sarja oli peruttu. Ensimmäisen luokka oli pikku-junnu luokka, joka mentiin avustajien voimin, esteitä oli 3 ja puhtaan radan suorittaneille uusinta. Tämän luokan voitti vauhdikkaasti kirmaillut Iida Pakonen. Toisessa luokassa olikin porukkaa sitten enemmän. Vauhdikkaasta porukasta nopein oli kuitenkin gasellijalkainen Aliisa Vesa. Yli 11-vuotiaiden luokkaan esteitä nostettiin ja sarjaväliäkin pidennettiin. Luokka oli kovaa taistelua. Kisan voitti varsamaisesti kirmaileva Jonna Viita.

Kun kisat oli kisailtu, pikkujoulut olivat jo ehtoonpuolella ja ahkerat seuralaiset alkoivat siivoamaan paikkoja ja ruokkimaan tohinasta ihmeissään olevat hepat. Lopuksi tallista ei enää kuulunut kuin rauhoittava rouske. Nyt onkin aika jo rauhoittua joulun viettoon.

Meri-Lapin Ratsastajat toivottavat kaikille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Kirjoittanut: Krisse ja Satu


Kuvat: ©Satu Angeria

Olli

pöydät alkavat täyttyä...

Taiski ja Annika

Yksäripuolen tunnelmaa

Aino

Noora ja Kata

Noora ja Kata

Pulaan ihmeissään tallin touhuista..

Joulupuurot taikoi Riitta =)

Puuro maistui....

Puuro maistui....

Euge

joululaulu virityksiä...

Niina ja Jani

Onko joulupukkia näkynyt...

Sanni ja Krisse

Aino ja Kimmo

Heijastimet näkyy.. mut pukki vielä odotuttaa

ja hämärästä saapuu joulupukki 'poroineen' ja tonttutyttöineen

Komi-poro

Komi-poro

poro tonttutyttöineen

Eki-poro ja Jonna-tonttu

Eki-poro ja Jonna-tonttu

Fifi-poro ja Anna-Eliisa -tonttu

jolupukki

jolupukki

lahjan jakoon järjesty..

Oletkos ollut killti?

Mitä haluat lahjaksi?

Kilttejä lapsia riitti

Jimi jo lahjan sai... Eliisa jo vuoroa odottaa

'petteripunakuono' ja Aliisa-tonttu sekä Mira-tonttu

Eki-poro ja Jonna-tonttu

Eki-poro ja Jonna-tonttu

Eki-poro ja Jonna-tonttu

hei hei jouluna nähdään

Ja takaisin kohti korvatunturia ...

Ja takaisin kohti korvatunturia muorin luo...


• Meri-Lapin Ratsastajat • Meri-Lapin Hevospalvelu • Valokuvia sivulle • Webmaster •

Sivu päivitetty 13.12.2004 16:58