Hobuskooppi 2006

 

Ruotsalainen arvostettu hevosastrologi eli hippologi on yhdessä kirjoittajan kanssa laatinut MeLaRa:n ratsastajille Hobuskoopin vuodelle 2006:

 

 

KAURIS: Olet polttanut monia siltoja takanasi, joten nyt on aika laittaa ystävyyssuhteet kuntoon, sillä tarvitset niitä. Palauta lainaamasi kisavarusteet ensimmäiseksi. Luottoratsusi alkaa olla kunnossa, joten nyt vain hienosäätöä ennen kisakautta. Hevosesi huijaa sinua, joten ota johdonmukaisempi linja: mikä on tänään kiellettyä, on huomennakin sitä.

 

VESIMIES: Sinun on aika ajatella myös itseäsi ja perhettäsi. Ahkera treenaaminen on hieno asia, mutta keskity enemmän laatuun kuin määrään kevätkaudella. Vältä taloudellisesti merkittäviä hankintoja ennen juhannusta, esim. vinkka tai uusi satula. Elokuu tulee olemaan ratsastuksellisesti hienoa aikaa; keskitä kilpailusi loppukesään. Voisit joskus siivota tallituvan, kiitos.

 

KALAT: Sinulla se on kaikki hommat hanskassa, mutta tarvitseeko sinun sekaantua joka asiaan? Jätä ystävillesikin vastuuta ja vietä itse sapattia siitä. Keskity olennaiseen eli hevosen rentouttamiseen, sillä hevosesi kiirehtiminen ja huolestuneisuus johtuu sinun jännittyneisyydestäsi ja jatkuvasta häsläämisestäsi. Jalkasi ovat ehdottomasti liian lyhyet kouluratsastukseen, mutta paranna istuntaasi, sillä se korvaa paljon.

 

OINAS: Tunneskaalasi on nollasta sataan vartissa, joten nyt kannattaisi jättää tunteet välillä tallin parkkipaikalle. Ei kukaan jaksa katsella tuollaista vouhkaamista! Ota asia kerrallaan. Ratsastuksestasi: turha moittia hevosta, kun vika on kuskissa. Ratsastukselliset ongelmasi johtuvat vinosta istunnastasi, joten jumppaa, jumppaa myös ratsastajalle.

 

HÄRKÄ: Nyt syöminen ja nautiskelu riittävät: alahan töihin siitä! Muutoin on ongelmia tiedossa kisakaudella, esim. liian tiukat kisahousut ja liian lyhyt satulavyö. Hoida hevosesi varusteongelma, olet pitkittänyt sitä liian kauan. Jäljet johtavat sylttytehtaalle; siivoa jälkesi pesukarsinassa. Lopeta se sisänarussa roikkuminen heti tammikuussa, niin hyvä tulee.

 

KAKSOSET: Sinulle tarjotaan kahta hevosta lähiaikoina ja molemmissa on hyvät ja huonot puolensa. Älä ole turhan itsekäs, vaan anna aikaa eräälle ystävällesi MeLaRa:ssa, joka todella tarvitsee sitä tänä vuonna. Kuuntele, mitä valmentajasi sanoo, äläkä vaan matkusta valmennuksissa, sillä sinua voidaan helposti syyttää asenneongelmasta.

 

RAPU: Kulje vain omaa polkuasi, vaikka yksin. Ei kaikkien tarvitse innostua samoista asioista kuin sinä itse. Keskity hyvien asioiden korostamiseen ja ongelmat ratsastuksessa ratkeavat sen myötä. Muista kiittää hevostasi. Heinäkuu on kovin kiireinen, mutta onhan yöllä valoisaa tehdä hommia. Älä nojaa laukassa taakse.

 

LEIJONA: Elokuussa olet vahvimmillasi, joten jätä isot projektit kesän loppuun. Apuasi tarvitaan keväällä seuran tehtävissä, joten mene avuksi vaikka ei pyydetäkään. Kisamenestyksestä ei tarvitse huolehtia, sillä olet treenannut ahkerasti. Hoida sinulta unohtunut seuran luottamustehtävä pikimmiten, ettei siitä tule sanomista.

 

NEITSYT: Esiinnyt useissa Sessen pakinoissa pikkutarkan luonteesi vuoksi, joten nyt on aika hellittää. Nauti maastolenkeistä hevosesi kanssa ja ota hieman rennommin. Syyskaudella sinua onnistaa; muista jakaa onnesi ystäviesi kanssa. Voisit muuten joskus keittää kahvit tallituvassa. Ratsasta reilummin eteen äläkä hissuttele.

 

VAAKA: Vuosi alkaa vauhdilla ja tulet potemaan kroonista aikapulaa keväällä. Kesäkuu tulee olemaan hienoa aikaa, joten älä masennu kevään vastoinkäymisistä. Kesäaika on muutenkin taloudellisesti hyvä kausi sinulle. Hoida paperityöt heti alkuvuodesta, muuten ne aiheuttavat ongelmia joulukuussa. Suorista ylävartalosi.

 

SKORPIONI: Leikkaa pitkät vaaleat hiuksesi, sillä ne aiheuttavat kateutta ruskeaveriköiden keskuudessa. Huomaat, että saat paljon uusia ystäviä, jotka kannustavat sinua tulevalla kilpailukaudella. Sinulle tarjotaan uutta kisahevosta; kivinen tie on edessä, mutta pääset kehittymään tämän uuden tapauksen kanssa. Vanhalla valmentajallasi on paljon annettavaa teille.

 

JOUSIMIES: Ota vastaan tarjotut MeLaRa:n vastuulliset tehtävät, sillä sinun tietämystäsi tarvitaan. Olet turhaan peitellyt osaamistasi; ota kesän haasteet vastaan sillä menestystä on tiedossa! Hevosesi pärjää vähemmälläkin sapuskalla, rajoita herkkuja. Näyttävyyttä ratsastukseesi kaivataan!

 

Hyvää Uutta Vuotta 2006!