Kisakooste 14.–15.4.2007 Seurakisat MeLaRa 

Reilusti yli sata lähtöä nähtiin Meri-Lapin Ratsastajien kevätkisoissa viime viikonloppuna Hevospalvelun tallilla Kaakamossa. Vaikka tähän aikaan vuodesta kentät ja tiet ovat mämmiä, aurinko paistoi ja tunnelma maneesissa lupaili menestyksekästä kisakautta monelle ratsukolle. 

Lauantain koulukisoissa ei tosin mämmikouria ollut lähtijöiden joukossa. Luokan I HeC:2 voiton vei Iida-Maria Kesti Pektaviuksella (MeLaRa) ja ei mitenkään yllättäen, sanoisin. On aina todella hienoa nähdä ahkerasti treenanneen ratsukon pääsevän tulokseen. ”Monella ratsukolla olisi vielä ollut parannettavaa tarkkuudessa pisteissä ja teiden ratsastamisessa; sillä olisi herunut monta pistettä lisää”, kommentoi koulutuomari Leeni Hirsivaara. 

Luokassa 2 K.N.Special Katariina Pajari ja Larosell (MeLaRa) tyylittelivät voittoon 64 % tuloksella, ja kunhan nuori ”Ferdinand” lopettaa perinteisen pepun heiton keskihalkaisijalla ja saa lisää voimaa, näemme pian näyttävän ratsukon vaativimmissa hommissa.  Maiju Ylivallo uudella Sven-ruunalla ja pitkän kisatauon jälkeen Tiia Alaperä Prints IV:llä onnistuivat jaetun toisen sijan verran. Anne Laukkanen (TaKiT) ihastui Pajarilta lainattuun Fides-ruunaan ja varsinkin sijoituksen saatuaan Anne aikoi viedä Fideksen mukanaan. Kaakamon kuskit vastustivat ja ajatukseksi se toistaiseksi jäi… 

Luokan 3 HeB:0 K. Pajari kävi niittaamassa Hoffmanilla ja Larosellilla. Sinänsä tylsää luettavaa tulosluettelosta, mutta se oli kivaa katseltavaa! Kolmas sija meni Katri Mikkolalle/Rufus IV (RoUr), joka jäi vain pisteen päähän toisesta sijasta. 

Päivän viimeisessä luokassa HeA:1 voitto meni odotetusti Katariina Pajarille/Hoffman. Katri Mikkola/Rufus tällä kertaa vei pisteen erolla toisen sijan ennen Suvi Kapraalia/Obsession (RoUr). 

Sunnuntain estekisojen luokan 5. 60 cm voiton vei Milla Lallukka Finesse III:lla. Taiskin muutettua etelän korkeammille esteradoille hän jätti perinnöksi juniori Anniina Leinoselle kisakuntoisen Königin’s Kanonaden (MeLaRa). Heille meni ansaitusti toinen sija ja luokan 6. 75 cm voitto, joka taisi olla Leinosen ensimmäinen. Onnea! 

Luokassa 7. 85 cm Anna-Elisa Orajärvi/MLH Jappeloep tekivät selvällä aikaerolla voiton itselleen 0-0/35.29. Muut jäivät taistelemaan loppusijoituksista 40 sekunnin pintaan; heistä lähimmäksi Orajärveä pääsi Saana Ylitalo/Jouhen-Sykerö (RoUr) tuloksella 0-0/40.47. Monen tuhoksi koitui uusinnan alas koliseva puutavara, mutta vielä on aikaa korjata tilannetta kisakauden alussa, vai mitä. 

Loviisa Mällinen/Kastell’s Rothman (MeLaRa) on aina vaarallinen vastustaja. Luokassa 8/ 95 cm Loviisa teki radalla uusinnassa niin sanotut ”porvoot” eli tällä kertaa ratsastaen vähän niin kuin lyhyet tiet ja nopeasti (terveisiä tässä muuten Mellerille). Muutama ratsukko yritti samaa enemmän tai vähemmän onnistuen. Luokan onnistujia olivat kuitenkin muut sijoittuneet: Essi Koskinen/Con Air (MeLaRa), Maiju Broas/Gammon R (RoUr) ja Katariina Pajari/Fides (MeLaRa). 

Maneesissa oli hiiren hiljaista päivän viimeisen luokan ratojen aikana: niin jännittäväksi sekuntipeliksi meni luokka 9/105 cm. Anna-Elisa Orajärvi/Ruskelan Filadelfia nappasivat voiton ennen Essi Koskista/Con Air. Essi ja ”Nipsu” tekivät parhaansa, mutta voitto taisi mennä hieman pidemmässä vaikkakin vauhdikkaassa tiessä viimeiselle okserille. ”Kolmas sija voitetaan”, kommentoi Olli Rainio/Oscar Balloo (MeLaRa), jonka taktiikka ja tarkka ratsastus toivat kolmannen sijan kovassa seurassa. 

Päivän kaksi viimeistä esteluokkaa olivat huippujännittävää ja tasokasta seurattavaa, joten varmaan muillakin katsojilla kuin minulla oli adrenaliiniä veressä vielä kotona..? Kiitos kaikille kisatoimihenkilöille ja viikonlopun tuomareillemme Leeni Hirsivaara & Ilona Ylivallo! Nähdään taas 5.-6.5.2007 seuraeste- ja aluekoulukisojen merkeissä! 

-Seija Salomäki, MeLaRa-