(Skandaali)

MeLaRa:n pikkujoulu päättyi kaksintaisteluun                               9.12.2006

 

Meri-Lapin pikkujoulua juhlitaan joka vuosi eri teemalla. Tänä vuonna aito hevostunnelmaa loi herkullisen puuron ja makeisten lisäksi Helena Vaaran taiteellinen ”Pieniä Hetkiä” valokuvakollaasi videotykillä. Helenan upeat kuvat ovat jo pitkään ilahduttaneet meitä nettisivuillamme.

 

MeLaRa palkitsi ansioituneita ratsastajia ja toimihenkilöitä: Anna-Elisa Orajärvi (Ruskelan Filadelfia), Taina Kaasila (Königin’s Kanonade, Misty IV), Ilona Ylivallo (Shalice), Katariina Pajari (Hoffman), Minna-Maria Kerttula (Matlakki), Maiju Ylivallo (Menefta) ja Maiju Juopperi (Hiskin Milla) saivat kukin euron valmennustukea keräämäänsä alueranking -pistettä kohden. Kauden paras suoritus oli ehdottomasti Anna-Elisan ja Fifin voitto Helsinki International Horse Show’ssa. Onnea ja menestystä kaikille!

 

Vuoden Talkoolainen 2006 on tänä vuonna seuramme ahkera ja omatoiminen jäsensihteeri Kristiina Rauma, joka sai palkinnokseen kunniakirjan ja valmennuslahjakortin. Talkoopassi – ideaa on kehitetty viime vuosista ja tänä vuonna bonuksena arvottiin kaikkien talkoopassien palauttaneiden kesken 100 Euron valmennuslahjakortti. Arvonnan suoritti seuramme virallinen poliisivoimien edustaja Kyösti Ylivallo. Kyösti on ilmeisesti maksanut tarpeeksi valmennuksiaan kahdelle tyttärelleen omasta lompakostaan ja suvereenisti arpoi lahjakortin tyttärelleen Ilonalle. Onnea Kyösti ja Ilona! Arvontaa seuranneet melaralaiset hyväksyivät tietenkin tuloksen, sillä Ylivallon perhettä kokonaisuutena on muutenkin nähty ahkeroivan talkoissa.

 

MeLaRa halusi tänä vuonna muistaa Marttiini-puukoin erityisesti kaikkia Kyösti-nimisiä talkoolaisia, joiden ylimaallista järkeä ja raakaa voimaa on tarvittu useissa kisajärjestelyissä. Palkinnot saivat täten älykkäät atleetit Kyösti Ylivallo ja Kyösti Pajari. Vuoden 2006 Tallitontuksi nimettiin ahkera juniori Olli Rainio, joka perushyväntuulisena tyyppinä ilahduttaa meitä tallinkäytävillä jutuillaan, käsittelee hevosia hyvän hevosmiestaidon mukaisesti ja on esimerkkinä nuoremmilleen.

 

Heppakerholaiset olivat koristelleet lempihevosensa tai – poninsa joulukarsinat, joista kauneimman valitseminen oli tänä vuonna vaikeaa. Tyylinä oli tänä vuonna mm. minimalistista (pari hilettä nimilapussa), Old English Country Style, metsätunnelmaa jäkälien kera jne. Osa hevosista ehti syömään (syötäväksi tarkoitetut) koristeet, joten esimerkiksi kuulemma erittäin kaunista Lallin karsinaa tuomaristo ei ehtinyt näkemään lainkaan.. Tuomaristo päätyi jakamaan ensimmäisen sijan Tiffanyn (Tiia ja Jenna), Mauruksen (Piia ja Emmi) ja Ekin (Noora) karsinan koristelleiden kesken, mutta jättikarkkilaatikossa riitti varmasti jakamista kaikille ja hieman kavereillekin.

 

Joulupukki, joulupukki..” piti lapsosten laulaa useamman kerran, sillä Joulupukki oli juuttunut mönkijällä rapakkoon. Joulupukilla oli lapsille runsaasti pikkulahjoja, ja muutama kiltti aikuinenkin sai omansa (tuhmat aikuiset jäivät ilman).

 

Herkkujen sulattelu ja kunnon liikunta kuuluu myös urheiluhenkisten melaralaisten pikkujouluun. The Great MeLaRa Kaksintaistelu käytiin maneesissa. Ratamestari Katariina Pajari oli suunnitellut kaksi teknisesti vaikeaa, symmetristä rataa ratsastajille, ja tämä rata juostiin ilman hevosia. Seuralaiset saivat haastaa kisaan ystävänsä, ja radalla nähtiin hauskoja kisasuorituksia. Kovakuntoinen isä K. Ylivallo pisteli tiukasti vastaan, mutta hävisi niukasti tytär-Ilonalle. Kata vastaan Taiski sai yleisön ulvomaan.. Tenaryhmän Paula vastaan Pirtsa osoitti, että koulurynkkykin voi olla vikkelä ja takajalat nousevat. Voittajat jatkoivat finaaliin ja voitto meni kovakuntoiselle juniorille Henri Paldaniukselle, joka päästeli radalla kuin nuori peura ja päihitti mm. MeLaRa Cup-voittajan Taina Kaasilan, joka päihitettiin epäreilusti väsytystekniikalla. Onnea Henrille!

 

Karaoke ja Terhi Kauppisen hahmo ”imurikauppias” viihdyttivät aikuisia iltamyöhälle tai ehkä aamuun saakka. Hauskaa joulun odotusta kaikille!

Seija Salomäki, MeLaRa-